Kolanın Zararlarına Fransa da Bilimsel Araştırma

  • Firma YetkilisiBelirtilmedi
  • AdresBelirtilmedi
  • TelefonBelirtilmedi
reklam

Firma Hakkında

Yapılan araştırmada kolada litre başına 100 gr şeker, 10 mg alkol belirlendi.

Fransa’da yapılan bilimsel bir araştırma, şeker deposu kolanın başta obezite olmak üzere, diyabet ve kardiyovasküler hastalıklara yol açtığını ortaya koydu.

“60 Millons de consommateurs” (60 Milyon Tüketici) isimli dergi, Fransa Ulusal Tüketim Kurumu’nun (INC) kolalı içecekler üzerindeki araştırmasının sonuçlarına açıkladı. Dergi, ülkede sağlık tartışmasına yol açan sonuçların “şaşkınlık verici” olduğunu ve bu içeceği tüketenlerin artık daha temkinli olması gerektiği yorumunu yaptı.

Kola Şeker Deposu

En büyük tehlikenin koladaki şeker miktarıyla ilgili olduğunu belirten INC, 19 kola markası üzerinde yaptığı araştırmada; şeker, tatlandırıcı, katkı maddeleri, kafein ve alkole rastladı. Çoğunda litre başına 100 gramdan fazla, yani 20 küpe eşit şekere rastlandı.

“Light” kolada ise; tatlandırıcı miktarının “vücuda zarar verecek kadar çok oranda” olduğu belirtildi.

Bilim insanları, laboratuvardaki incelemede sürpriz bir şekilde tarçın, hindistan cevizi ve turunçgiller gibi bazı bitki ve meyvelerin bulgularını da elde etti. Kurum, bazı insanların bu bitki ve meyvelere karşı alerjik olduğunu hatırlatarak, giderek artan gıda alerjilerinin bir nedeninin de kola olabileceği belirtildi.

Daha önce gazlı içeceklerde bulunduğu bilinmeyen “terpen”in doğal ürün bileşeni olarak aroma vermekte kullanıldığı keşfedildi.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde kanserojen olarak kabul edilen fosforik asit veya amonyum sülfat karamel E150D isimli gıda renklendirmekte kullanılan tartışmalı içeriğin de kola üretiminde kullanıldığı ortaya çıktı.

Çok Düşük Oranda Alkol

En şaşırtıcı veriyse kolada alkola rastlanması oldu. Alkol bu oranının ülkede alkollü içecek kabul edilen %1.2 oranından çok daha düşük, 0.001 oranında olduğunu bildirdi. Bu da litre başına 10 mg alkole karşılık geliyor.

Yorum yaz

Firma Puanınız (Yanlızca üyeler oy kullanabilir)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.